Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mindent a szemnek! Látványos tetőtéri fürdőszoba ötletek

Mindent a szemnek! Látványos tetőtéri fürdőszoba ötletek

Amikor a gipszkartonra csempe kerül – csodaszép ötletek tetőtérbe

A gipszkartonra csempe kell ahhoz, hogy a fürdőszoba fala ellenálló legyen a rá fröcskölt vízzel szemben. Ilyen esetben feltétlenül két réteg gipszkarton lemezre lesz szükség, méghozzá fokozott terhelhetőségű és alakváltozásra képes ragasztóval és fugázóval (a gipszkarton mozgása miatt), ugyanakkor az is fontos, hogy a fugázó penészedésmentes és vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezzen. Ha mindezek a feltételek teljesülnek, máris válogatni lehet a jobbnál jobb ötletek közt!

Esztétikus tetőtéri fürdőszoba ötletek nagyobb térhatással

Remek megoldás, ha a padlástérben ablakot nyitunk a fürdőkád fölött, mert így egyszerre fürödhetünk és vehetünk frissítő napfürdőt, ha éppen jó az idő. De amúgy mindenképp ablakos fürdőszobában érdemes gondolkodni, mert ezáltal a tér természetesen világos lesz, ugyanakkor tágasabbnak is hat. Ráadásul, ha a toalettet is ide helyezzük el, a szellőzés is egy csapásra meg lesz oldva az ablak által. A szaniterek elrendezésekor azonban mindenképpen figyelni kell arra, hogy a szekrények vagy a zuhanyajtó nyitása ne zavarja az ablakhoz való hozzáférésünket.

A természetes napfényhez érdemes világos színeket társítani, amik vidámságot sugároznak és melegségérzetet keltenek. Ez a természetes otthonosságot sugárzó hatás tovább fokozható a fahatású burkolat alkalmazásával, amely kellemesen belakható kuckóvá varázsolja a tetőteret. A tágasabb térhatás érdekében minél több tükröt, tükröző felületet érdemes elhelyezni a fürdőben ‒ akár üvegtéglákat is, amelyek tagolhatják a teret, és remek összhangban állnak a tetőtéri ablakon beáramló természetes fénnyel.

Helytakarékos döntés a sarokkád alkalmazása, amely kényelmesen elegáns megoldást biztosít a fürdéshez. Ugyanezt az előnyt az úgynevezett walk-in zuhanyzó is képes biztosítani, mert a megfelelő tervezés alapján a lehető legnagyobb pontossággal az adott térhez és a felhasználói igényekhez igazítható.

Csodaszép fürdőszobát szeretne ‒ ám a felesleges költségek elkerülésével? Mindenképpen érdemes gipszkartonnal felújítani a fürdőszobát, mert takarékos, tiszta és egyszerű megoldás, amelynél a beszerelés nem jár különösebben nagy felfordulással.

 

Forrás: burkolatragaszto.hu

 

Szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. A megrendelt termékeket igény esetén házhoz szállítjuk! Kérd ajánlatunkat!

Szaktanácsadásért, anyagszükséglet-számításért, árajánlatért, további információért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy kérj online ajánlatot a lenti gombra kattintva!

Mobil: +36-30-3776-775 
Telefon: +36-72-210-987 
E-mail: web@teglacentrum.hu

Keresés