Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Évszázados hagyomány találkozása a jövő PIR szigetelésével

Évszázados hagyomány találkozása a jövő PIR szigetelésével

A zsindely fedés a kontinens keleti felén egyes, fában gazdagabb területeken a 20. századig általánosan használt tetőfedő anyag volt, míg más területeken kifejezetten drágának számított, és csak templomokat, középületeket, városi házakat fedtek vele.

A dualizmus idején Magyarország legnagyobb zsindelygyártó központja Szeged volt, ahol kb. négyszáz zsindelykészítő munkás dolgozott. Ekkor terjedt el a zsindely Kalotaszeg magyar falvaiban, a Jászságban és a Tiszántúl egyes részein.

A zsindelyfedés visszaszorulását a tetőfedő cserepek olcsóbbá válása okozta.  A zsindelykészítés mára „hagyományos mesterséggé” vált, a fazsindely használatában pedig többnyire a hagyományőrzés és esztétikum játszik fontos szerepet.

 

 

A most bemutatásra kerülő projektünk Debrecen és Nyíregyháza között található, Érpatakon, ahol a Zsindelyes Cottage új épületéhez kerül felhasználásra InnoPan PIR hőszigetelőanyagunk. A hangulatos rendezvényhelyszín különleges környezetet és kikapcsolódást tesz lehetővé vendégeiknek, amely ezúttal egy kiállítási épülettel bővül a XXI. század elvárásainak is megfelelve. Az épületben a tanyán zajló élet interaktív módon történő bemutatása fogja várni a látogatókat.


A létesítmény gondosan ácsolt szerkezettel készült, amelynél a hagyomány tisztelete mellett a mai energiaárakat figyelembe véve, fokozott jelentőséggel bírt a szerkezet hőszigetelése is. Így esett a választás az InnoPan magastetős rendszerére, amelynél kétoldalon alukasíros, nagytáblás, valamint a táblákon körbe lépcsős élképzéses, 200 mm vastag PIR hőszigetelés került beépítésére 150 kPa nyomószilárdsággal és λD = 0,022 W/mK hővezetési tényezővel.

 

A rétegrend elemei a szarufákra fektetett deszkázatra kerültek. A páratechnikai réteg lefektetését követően épült be az InnoPan ALU/therm XL, F PIR hőszigetelése. A hőszigetelő táblákat kötésben helyezték el, Innotop Coropur szegtömítő szalagokkal ellátott ellenlécek használatával, amelyek előtt Innotop Extra Protect 165 g-os páraáteresztő tetőfóliát alkalmaztak. Az ellenlécezést követően a tetőlécekre rögzítették a fazsindelyt, megkoronázva a héjazatot. Az épület északi bütühomlokzatán egy nagyméretű kapu kerül elhelyezésre, amelyen belépve közvetlenül a 98 m2 alapterületű kiállítótérbe jut a látogató.

A kiegészítő helyiségekkel együtt az épület teljes alapterülete: 142 m2.

 

 

Szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. A megrendelt termékeket igény esetén házhoz szállítjuk! Kérd ajánlatunkat!

Szaktanácsadásért, anyagszükséglet-számításért, árajánlatért, további információért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy kérj online ajánlatot a lenti gombra kattintva!

AJÁNLATKÉRÉS, INFORMÁCIÓKÉRÉS »

Mobil: +36-30-3776-775 
Telefon: +36-72-210-987 
E-mail: web@teglacentrum.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hőszigetelés