Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csempe gipszkartonra – jó ötlet?

Csempe gipszkartonra – jó ötlet?

Ugye, Önben is felmerült már néhány kérdés a a csempe gipszkartonra burkolásával kapcsolatban?

Vajon jó ötlet? Kellőképpen tartós lesz vagy nem? 

Van egy rossz és egy jó hírünk. Ha nem szakszerűen csinálják, nem lesz tartós. Ha azonban a szakember ismeri a gipszkarton szakértő burkolásának titkát, Ön nem csak hogy tartós, de egyben gyönyörű végeredményre is számíthat!

 

Ezekre kell figyelni, ha a csempe gipszkartonra kerül 

A csempe gipszkartonra helyezése eltér a normál téglafalra való burkolástól. Ahhoz hogy hosszú időn át gyönyörködhessen a végeredményben:

  • az adott helyiségbe megfelelő típusú gipszkarton lapokat kell beépíteni
  • a megfelelő rétegrend és egyéb különleges technikai megoldások alkalmazásával
  • a speciális feladatnak megfelelő, speciális alap- és segédanyagok használata mellett

A gipszkarton ugyanis lényegesen gyengébb felületi szilárdságú anyag, ami ráadásul mozog és a tévhittel ellentétben, még a zöld változata sem 100%-osan vízálló.

 

Találjon ezen a területen jártas szakembert!

Bármilyen  átalakításról vagy felújításról legyen szó, nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő szakember kiválasztásának fontosságát. 

A gipszkarton és burkolat összeállításakor azonban akár két mesterre és szükség lehet és elengedhetetlenül fontos, hogy ők összedolgozzanak. Egy jó burkoló ugyanis nem veszi át a gipszkarton falat, ha az nem alkalmas a burkolásra. 

 

Mik a követelmények?

A gipszkarton falat úgy kell kialakítani, hogy az képes legyen a hidegburkolat fogadására. Meg kell tartania a burkolat és a különböző segédanyagok súlyát. 

Ugyanakkor a burkoláshoz használt ragasztónak, fugázó- és hézagkitöltő anyagnak kellőképpen tartósnak, rugalmasnak és alakváltozása képesnek kell lennie ahhoz, hogy le tudja követni gipszkarton mozgását. 

Ilyen pl. az Ultralight S2, könnyű súlyú, fokozott terhelhetőségű, nagy alakváltozása képes ragasztó, a Kerapoxy CQ fugázóanyag, a Mapesil AC, rugalmas és penészedésmentes tömítőanyag.

A hatékony vízszigetelést pedig pl. a Mapelastic Aquadefense gyors állású rugalmas vízszigetelő rendszerrel lehet tökéletesen megoldani.

Habár a gipszkartonozás és a burkolás is komoly felkészültséget és szakértelmet kívánó feladatok, nem árt, ha Ön is átlátja a folyamatokat. 

 

Szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. A megrendelt termékeket igény esetén házhoz szállítjuk! Kérd ajánlatunkat!

Szaktanácsadásért, anyagszükséglet-számításért, árajánlatért, további információért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy kérj online ajánlatot a lenti gombra kattintva!

Mobil: +36-30-3776-775 
Telefon: +36-72-210-987 
E-mail: web@teglacentrum.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: burkolás csempe fürdőszoba ötlet

Keresés