Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 dolog, amin sokan elbuknak a lakásfelújítás kapcsán

A lakásfelújítás tömény stressz! A tatarozással felbolydul a megszokott családi életünk, és hirtelen idegennek érezzük magunkat a saját otthonunkban. De a káosz csak a dolog egyik része. Időközben olyan buktatókkal találhatjuk szemben magunkat, amelyek a jó végeredményt is veszélybe sodorják.

Hogyan lehet elbukni a lakásfelújításon?

  1. Túl szűkre szabott tervezéssel. Sokan hajlamosak csupán a legszükségesebb felújítandókra gondolni, és nem tekintik át, hogyan függnek össze a lakás megfelelő „működésének” egyes elemei. 

    Mit kell felújítani, mit kell kicserélni? Most érdemes minden hibalehetőségre gondolni, ha már egyszer nekivágtunk, és rászántuk magunkat a munkára. Itt az alkalom, hogy a vízvezetékek, a fűtéscsövek, a villanyvezetékek állapotát ellenőrizzük, és ne csak a felszínen, a külcsín szintjén maradjunk.
  2. Az anyagválasztáshoz való spórolós hozzáállással. Ha van valami, amivel nem szabad takarékoskodni, akkor az a felhasznált anyagok minősége. Mivel hosszú távú befektetésről van szó, a legjobb minőségű, drágább anyagot érdemes választani. A kivitelezőt eleve kérni kell arra, hogy a szerinte legjobb anyagokat javasolja, és ne kímélje pénztárcánkat feleslegesen.
  3. Hozzá nem értő kivitelezőkkel. Kérjen a lakásába hívott szakemberről előzetes referenciákat, és csak a mások által már kipróbált profikkal dolgoztasson! Manapság az igazi szaki olyan ritka, mint a fehér holló, de Önnek ilyen személyt kell találnia ‒ sőt, nem is csak egy ilyet, ha sok az elvégzendő munka. 

    Arra is gondolni kell, hogy milyen sorrendben hívja meg őket otthonába, hogy logikus sorrendben kövessék egymást a munkafolyamat lépései, hiszen valójában csapatmunkáról lesz szó, még akkor is, ha a szakik nem egyszerre, hanem egymás után dolgoznak.
  4. Csupán szóbeli megállapodással, szerződés nélkül. Ha nem rögzíti írásban a kivitelezőkkel, hogy mennyiért, milyen határidőre, hogyan és milyen anyagokkal fognak dolgozni, akkor egy pillanatig sem lehet biztos benne, hogy tartani fogják magukat az elvárásaihoz.
  5. Túlságosan takarékos pénzügyi tervezéssel. Ha felújít, eleve számítania kell a váratlanra is, mert sok orvoslásra szoruló probléma csupán menet közben fog kiderülni. Biztos lehet benne, hogy adódni fognak nem várt kiadások, ezért jobb, ha fölfelé „túloz” a költségkerettel.

 

Forrás: mapei.com

 

Szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. A megrendelt termékeket igény esetén házhoz szállítjuk! Kérd ajánlatunkat!

Szaktanácsadásért, anyagszükséglet-számításért, árajánlatért, további információért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy kérj online ajánlatot a lenti gombra kattintva!

Mobil: +36-30-3776-775 
Telefon: +36-72-210-987 
E-mail: web@teglacentrum.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: ötlet tanács

Keresés