Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3 klasszikus lakberendezési szabály, amit tilos megszegni

Ha nem szeretnél a végső látványon bosszankodni, ezekről a szabályokról ne feledkezz meg, amikor az otthonod alakítod ki. Mutatjuk is ezt a három sarokkövet.

1. A függönyök elhelyezése

Túl magasan, túl alacsonyan, túl rövid, túl hosszú… rengeteg buktatója lehet még egy olyan egyszerűnek tűnő feladatnak is, mint a függöny felrakása.

Íme, hogy mit tegyünk és mit ne:

A függönytartó rudat az ablakkeret teteje és a plafon között legalább félúton helyezzük el, vagy inkább a plafonhoz közelebb. Legyen elég hosszú a rúd, ne csak az ablak szélességét fedje le.

Fontos, hogy olyan hosszú függönytartó rudat szereljünk fel, hogy a függönyök elhúzva nem lógnak bele az ablakba, hanem a keretig érnek. A rudat ne szereljük közvetlen a keret mellé.

A függöny legyen olyan széles, hogy behúzva is elég szellős, dúsan hullámzó legyen. A túl keskeny függöny behúzva szomorú látványt nyújt.

2. Megfelelő méretű szőnyegek

A szőnyegek igen drágák, és minél nagyobb a méretük, annál magasabbak az áruk. Ezért sokan esnek bele abba a hibába, hogy nem megfelelő méretű szőnyeget választanak. De alapszabály, hogy a rossz méretű szőnyegnél is jobb, ha egyáltalán nincs szőnyeg.

Íme, hogy mit tegyünk és mit ne:

Egy nagyméretű szobában, ahol a bútorok nem a falhoz vannak tolva, a szőnyeg legyen olyan nagy, hogy minden bútor alá elér, tulajdonképpen fedje le az egész területet. (1. kép) Ha a kanapé a falnál van, akkor legalább a bútorok első két lába legyen a szőnyegen (2. kép) A szőnyeg egy része mindig legyen a lábunk alatt, ha a szobában ülünk, az nem túl szép látvány, ha csak a dohányzóasztal alatti területet fedi le a szőnyeg.

 

A hálószobában úgy helyezzük el a szőnyeget, hogy felkelésnél a lábunk alatt mindenképpen legyen szőnyeg (1., 2. kép) A 3. képen látható módot kerüljük.

3. Egységes színösszeállítás

Talán a legfontosabb szempont egy szoba berendezésénél a színek összhatása. Mi a kedvenc színed, aminek a látványát sosem unod meg? Ha ez megvan, akkor a kiválasztott szín árnyalatait, a hozzá illő színeket, komplementer színeit kell összegyűjteni, és máris megvan a színpaletta, amiből dolgozni lehet. Fontos, hogy a későbbiekben beszerzett tárgyak, bútorok is illeszkedjenek a színösszeállításba.

További információkért kérd árajánlatunkat, vagy keresd kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés

Keresés