Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ALACSONY GÁZSZÁMLA – FIZESSEN KEVESEBBET UGYANANNYI MELEGÉRT!

ALACSONY GÁZSZÁMLA – FIZESSEN KEVESEBBET UGYANANNYI MELEGÉRT! Kényelmes, egészséges és jó hangulatú otthon a hideg évszakokban csak úgy lehetséges, ha megfelelően fűtünk. De vajon hogyan úszható meg a magas gázszámla, ha nem akarunk a fűtésen spórolni?

A gázszámla úgy lesz alacsony, ha nem spórol a hőszigetelésen

Nem fog kelleni fagyoskodni, sem csillagászati összegeket költeni a fűtésre, ha nem spórol a hőszigetelő rendszeren, hanem vastagabb, hatékonyabb hőszigetelő rétegbe fektet be. 

A Mapetherm EPS hőszigetelő rendszer homlokzati hőszigetelés a Mapei kínálatából lehetővé teszi azt, hogy kevesebbet fizessen ugyanannyi melegért. Az EPS lapok alkalmazása a legelterjedtebb megoldásként ajánlható, mert kiváló ár-érték arányú feltételek mellett biztosítja a komfortérzetet, és megelőzi a falak penészedését is.

Ez a megoldás szinte minden esetben alkalmazható az ÉME és az OTSZ előírások figyelembevétele mellett, egyetlen feltétellel: ha eléggé hordképes az alapfelület ahhoz, hogy elbírja a lapokat. 

Nem ritka eset persze, hogy a végfelhasználónak, adott esetben Önnek fogalma sincs róla, hogy miként került alkalmazásra az eredeti réteg, hány éves, és milyen minőségű. Ilyenkor a szakkivitelező a roncsolásos vizsgálat módszerét alkalmazza a konkrét feltételek feltérképezésére és annak megállapítására, hogy Önnél alkalmazható-e ez a megoldás.

Régebben például használatos volt az ún. „pogácsás ragasztásˮ, amelynek nyomait az eljárás alkalmazása felfedheti. Ha a felület egyébként megfelelő, akkor akár ennek a ma már tilos módszernek a nyomait is meg lehet hagyni, és jöhet rá a valódi, Mapei-féle „elsőre végleges” rendszer.

Ha az eredeti szigetelés dübelezéssel készült, akkor a négyzetméterenként 6 db rögzítőelem arány kiválóan alkalmas ahhoz, hogy a Mapetherm EPS rendszert megvalósítsuk, de ennél kevesebb dübel is lehetővé teheti az alkalmazását.

Végül, de nem utolsósorban az is fontos, hogy legalább E kategóriájú legyen a tűzvédelmi besorolás, és legalább 3,5 mm a ragasztóba ágyazott háló és a vakolat. Ha ezek a feltételek is teljesülnek, akkor kellően teherbíró az alap ahhoz, hogy a Mapetherm EPS hőszigetelő rendszer jóvoltából egész télen alacsonyabb gázszámlát fizessen.

 

Forrás: hoszigetelesmindenkinek.hu

 

Szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. A megrendelt termékeket igény esetén házhoz szállítjuk! Kérd ajánlatunkat!

Szaktanácsadásért, anyagszükséglet-számításért, árajánlatért, további információért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken vagy kérj online ajánlatot a lenti gombra kattintva!

Mobil: +36-30-3776-775 
Telefon: +36-72-210-987 
E-mail: web@teglacentrum.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hőszigetelés ötlet tanács

Keresés