Údonság! Designo R79 3-rétegű üveggel a Roto-tól

Új, 3-rétegű üveggel ellátott, felső harmadban billenő Roto tetőablak április 1-től elérhető.

VELUX Innovációk III

Gyermekbiztos VELUX termékek – extra biztonság

VELUX Innovációk II

Mesés álmok az új Disney

VELUX Innovációk

Fedezze fel a legfrissebb VELUX termékújdonságokat és fejlesztéseket - Trendbe hozzuk!

VELUX elektrokromatikus tetőtéri ablak

Elektrokromatikus, azaz okosüveg. Mitől okos?

A CPL felület előnyei

A CPL (Continuously Pressed Laminates) - hasonlóan a Dekor felülethez - egy nyomtatott mintázat, erős faforgácslap lemezre ragasztva. Komoly különbség a Dekor lemezhez képest az a plusz fedőréteg, amitől a CPL felület ellenállóvá, kopásállóvá, kis mértékben karcmentessé, könnyen kezelhetővé válik.

Védekezés a meleg ellen árnyékolókkal

Tény, hogy a nyári nagy hőség csak vízparton kellemes, tetőtéri otthonunkban valóságos átok a négy fal közé szorult, fülledt, meleg levegő. Idén élvezze a hűvös szoba előnyeit! A klímaberendezés első gondolatra kézenfekvő megoldás, de sokaknak az inkább megfázást jelent. Inkább ismerje meg a leghatékonyabb árnyékolási lehetőségeket!

Az ablakok energiaközvetítésének összetevői

Az ablakok hőszigetelése a fal-csatlakozás minőségétől, a keret anyagától, az üveg csatlakozástól, a tömítettségtől és az üvegezéstől függ. A hőszigetelést jellemző mutató az “U” érték, mely minél kisebb, annál jobban szigetel az ablak.

Milyen legyen a tetőablak?

A nagyvárosokban nagyszerű, hangulatos lakásokat lehet kialakítani a tetőterekben. De a tetőtér beépítése manapság jó megoldás lehet, ha a család bővül, de nincs lehetőségünk a meglévő házunkat nagyobbra cserélni... Ahhoz, hogy élhető lakást alakítsunk ki a tetőtérben - sok egyéb mellett - fontos, hogy az otthonuk természetes fényt kapjon.

5 ok, miért cseréljük le a régi nyílászáróinkat!

Kezdjük a legnyilvánvalóbb és legfontosabb dologgal, a pénzzel. Régi ablak tulajdonosoknak számolniuk kell azzal, hogy a technológia akár 1-2 év alatt is sokat változik, nemhogy 20-30 év alatt, ami jellemzően a régi magyar nyílászárok életkora.

Szellőztesse a lakást!

Lakóterekben a jó közérzetet egyaránt meghatározza a levegő hőmérséklete, páratartalma és a friss, oxigéndús levegő jelenléte, ezért a szellőzés döntő tényező a lakás beltéri klímájának kialakításában. Az elégtelen szellőzéssel rendelkező rossz épületek miatt egyre többen szenvednek allergiában és asztmában.

Gondolja át a nap járását

A lakásban hőenergiává alakítható napenergia mennyisége nagymértékben függ a ház és az ablakok tájolásától. Fontos, hogy figyelembe vegyük az évszakok váltakozását (nagymértékben változik a szobában a fény intenzitása) és azt is, hogy a fény reggeltől estig milyen utat jár be a helyiségben.