VELUX Innovációk

Fedezze fel a legfrissebb VELUX termékújdonságokat és fejlesztéseket - Trendbe hozzuk!

Az üvegnek, mint az épületeinken megjelenő anyagnak, számos előnyét élvezhetjük a hétköznapokban: jó fényáteresztő, átlátható, kemény, hőszigetel. Mindezek mellett azonban van egy hátránya, amit ezidáig az emberiség nem tudott kiküszöbölni: törékeny. Mivel az üvegtörés veszélyt hordoz, az üveggyártás folyamatosan megoldásokat keres a veszély csökkentésére. Erre szolgálnak a biztonsági üvegek

A biztonság mindannyiunknak mást jelent. Van, aki a testi épségére, van, aki a vagyontárgyai védelmére, van, aki a zavaró vagy veszélyeztető tényezők elkerülésére gondol, ha ezt a szót hallja. A GGL és GGU típusú VELUX tetőtéri ablakokat a 70Q extra biztonsági üveggel is megrendelheti. Ez a termékmegoldás magasabb fokú védelmet nyújt üvegtörés esetén. 
Az extra biztonságról oly módon gondoskodunk, hogy a kétrétegű üvegezéssel készülő tetőtéri ablak belső laminált üvegét speciális eljárással gyártjuk: két 3 mm vastag úsztatott üvegtábla közé 4 réteg poli-vinil-butil biztonsági fóliát helyezünk el. A fólia szervesen beépül az üvegtáblák felületébe a gyártás során alkalmazott hő és nyomás hatására. 
Az üveg így passzív és aktív biztonságot is nyújt. A passzív biztonság a sérülésvédelmet jelenti, ha az üveg eltörik. A több réteg biztonsági fóliának köszönhetően az üveg törés esetén a szilánkokat megköti, a teljes üvegtábla egyben marad, nem hullik darabjaiban a beltérbe. Az aktív biztonság esetén maga az üveg a biztonsági funkciók hordozója, az üveg rideg törése lelassul, a fólia pedig deformálódik, így elhárítja a veszélyt.

A szabvány szerinti P4A osztálybesorolású 70Q extra biztonsági üvegeket a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) „A” kategóriába sorolja. Az „A kategóriás üvegnek védeni kell dobott tárgyak ellen. Az európai harmonizált szabvány szerint végzett vizsgálat golyóejtéssel történik, 4 kp-os acélgolyót különböző magasságokból ejtenek 3-szor az üvegre, három helyre, és az üveg nem szakadhat át. Ezeken a teszteken a 70Q extra biztonsági üveg kiválóan teljesít, ezért javasoljuk olyan esetekben, amikor a megrendelőnek extra biztonság iránti igénye van.

További információkért kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987