Thermosystem hőszigetelő táblák

homlokzati hőszigetelő rendszerek (THR) hőszigetelő képessége alapvetően a hőszigetelő rendszerben alkalmazott hőszigetelő lapok anyagától és vastagságától függ. Mind a felújításoknál, mint az új építéseknél az alkalmazott hőszigetelések vastagsága stabilan emelkedő tendenciát mutat. Míg az első hőszigetelő rendszerek szigetelőanyagai mindössze néhány centiméter vastagok voltak – ekkor terjedt el a beszédes „hőszigetelő lemez” kifejezés –, ma a 10 cm táblavastagág már belépő szintűnek számít, és nem ritkák a 20 centiméterhez közelítő hőszigetelések sem.

A Lasselsberger-Knauf 30 cm vastagságig forgalmazza EPS és grafitos EPS tábláit; több hőszigetelő réteg alkalmazásával elvileg lehetőség van még vastagabb hőszigetelések előállítására, így a megtakarítás elkötelezett hívei akár a passzív ház követelményeit túlteljesítő falazatot is összeállíthatnak. Ezeknek az extrém alacsony hőátbocsátású falazatoknak az alkalmazása csak akkor célszerű, ha az épület valamennyi, az energia-gazdálkodásra hatással levő elemének (például a nyílászáróknak) a teljesítménye is hasonlóan kimagasló. Ennek figyelembevételévela legtöbben a 10-20 cm közötti tartományban találják meg a számukra ideális táblát. 

A legrövidebb megtérülési idő a jelenlegi árakkal kalkulálva 12 cm vastagság körül jelentkezik. Érdemes a hőszigetelés vastagságát tovább növelni, mivel a teljes beruházás költsége alig lesz magasabb, viszont az épület a beruházási költségek behozása után is „megtakarítást termel”, azaz az üzemeltetési költségek továbbra is alacsonyabbak lesznek. A jobb hőszigetelő falazatnál ez a különbség természetesen még jelentősebb, így a nagyobb beruházás nagyobb megtakarítást, azaz hosszabb távon jobb megtérülést eredményez.

 

Homlokzati hőszigetelő táblák

A Thermosystem rendszerek hőszigetelő táblái csekély súlyú polisztirolból vagy ásványgyapotból készültek, ezért könnyen mozgathatók, vághatók és beépíthetők. Amennyiben dübelezés szükséges, mindenképpen a hőszigetelő táblák anyagához megfelelő dübeleket válasszunk! 

 

Expandált polisztirol (fehér EPS) hőszigetelő táblák

- Thermosystem Start és Intenzive rendszerekhez

- 30 cm vastagságig

- kiváló ár-érték arány

- akár 10 emeletes épületeken is használható (tervezést igényel)

- egy tábla 100x50 cm (0,5 m2 / db)

- StyroKleber, StyroKleber Extra és Klebespachtel ragasztókkal használható


Grafitos expandált polisztirol (grafit EPS) hőszigetelő táblák


- Grafitos expandált polisztirol (grafit EPS) hőszigetelő táblák

- Thermosystem Grafit rendszerekhez

- emelt hőszigetelő érték: ugyanolyan hőszigetelés vékonyabb rétegben, vagy ugyanolyan rétegben    jobb hőszigetelés

- 30 cm vastagságig

- egy tábla 100x50 cm (0,5 m2 / db)

- StyroKleber Extra és Klebespachtel ragasztókkal használható

Ásványgyapot hőszigetelő táblák

- Thermosystem Green és Air rendszerekhez

- A-osztályú tűzvédelmi besorolás (nem éghető / éghetetlen)

- páraáteresztő

- kiváló hangszigetelő

- egy rétegben max. 20 cm vastagságig

- egy tábla 100x60 cm (0,6 m2 / db)

- Thermofix ragasztóval használható

Lábazati hőszigetelő táblák

A lábazati zónában a nedvességnek és mechanikai terhelésnek ellenálló anyagokat kell használnunk. A Thermosystem Shield lábazati rendszerekben ezért a homlokzati hőszigetelő táblák helyett csekély vízfelvételű, magas szilárdságú formahabosított polisztirol (FormEPS) és zártcellás extrudált polisztirol (XPS) táblákat használunk, amelyek a talajnedvesség elleni szigetelés mechanikai védelmét is biztosítják.

Lábazati hőszigetelő lemez
- formahabosított expandált polisztirol (FormEPS)

- egy tábla 100x50 cm (0,5 m2 / db)

- 2-20 cm vastagságig

- kedvező ár

A lábazati hőszigetelő tábla méretei megegyeznek a homlokzati hőszigetelő rendszerben használt polisztirol táblákéival, így egyszerűen kezelhető, a hőszigetelés során könnyű a váltás a lábazati zónára. Enyhe és közepes terhelésnél használjuk, pince hőszigetelésére nem alkalmas.

Lábazati és pince hőszigetelő lemez
- formahabosított expandált polisztirol (FormEPS)

- talajjal érintkező pincefalak hőszigetelésére

- egy tábla 125x60 cm (0,75 m2 / db)

- 4-20 cm vastagságig

- lépcsős élképzés

A lábazati és pince hőszigetelő táblákat magasabb szilárdságú FormEPS anyaguk és a talajszint alatti terhelésre optimalizált kiképzésük alkalmassá teszi pincefalak szigetelésére. A hagyományos 100x50 cm méretnél nagyobb, 125x60 cm hasznos felület kevesebb illesztést eredményez, amelyek a lépcsős élek segítségével hőhídmentesen és mechanikailag ellenállóan alakíthatunk ki.

Lábazati XPS hőszigetelő lemez

- extrudált polisztirol

- egy tábla 125x60 cm (0,75 m2 / db)

- 2-20 cm vastagságig

- bármilyen talajszint alatti szerkezet (pincék, lábazatok, támfalak stb.) szigeteléséhez

A zártcellás XPS alapanyag elhanyagolható vízfelvétele kimagasló szilárdsággal párosul, ezzel a talajszint alatti hőszigetelésben elérhető legmagasabb minőséget képviseli. A talajszint alatt minden célra alkalmazható, például lábazatok, pincék, támfalak hőszigetelésére.

Rendkívüli ellenállóképességük révén az XPS táblák különleges vízállósági vagy mechanikai terhelési igények esetén, speciális esetekben a homlokzaton is felhasználhatóak, például vandálbiztos hőszigetelés kialakítására.

További információkért kérd árajánlatunkat, vagy keressd kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
e-mail: web@teglacentrum.hu
web: info - teglacentrum