Őrült buli volt nálunk, még a falakat is újra kellett festeni a lakásban

Festeni, most? 

Ha nem is most azonnal, de van néhány tanács, amit érdemes elolvasnia, hogyan készüljön fel a festési munkálatokra.

Mennyi festékre van szükség?

Beltéri festés esetén, soha ne az adott helyiség alapterületéből induljon ki, amikor azt méri fel, hogy mennyi festék szükséges. Mindig a festendő falfelületek teljes területét mérje le, s vegye figyelembe azt is, hogy mennyit csökkentenek ezen a nyílászárók. 
Minden jó festékről elmondható, hogy a felhasználás anyagigénye hozzávetőleg 30-50 dkg/m².

Nagy dilemma: saját magam kontra szakember?
Nem mindegy, hogy Ön szeretné elvégezni a festést, vagy szakemberre bízza azt.
Amennyiben Ön fog festeni, a pakolás, letakarás, takarítás dolgát is saját magára kell vállalnia. Gondolja végig azt is, hogy mindent ki kell-e pakolni az adott helyiségből, vagy elég csak középre, vagy az egyik oldalra elhúzni a bútorokat, és takarófóliával lefedni azokat.


Ugyancsak előnyös letakarnia a padlót is, valamint maszkoló szalaggal védjen meg minden olyan felületet, amit még véletlenül sem szeretne összekenni.
Persze jól gondolja meg, hogy saját maga végezze-e a munkát, hiszen azt is fel kell mérnie, hogy le tudja-e majd csiszolni a falat, a gyengébb, hiányos részeket megtudja-e majd saját maga erősíteni.

Ha úgy döntött, hogy minek ide szakember, akkor fontos, hogy a lazább részeket el kell távolítania, majd gletteléssel javítani kell. A festés előtti alapozást még akkor is ajánlatos elvégezni, ha csak frissíteni szeretné a színt egy átgurítással. Ehhez használjon alapozót, amivel egyenletes nedvszívást, és ezzel egyenletes színt is biztosít a falnak, illetve megköthető vele a letakarított falakon a visszamaradó por.Milyen festéket válasszak?

Mert ugye festéket is választania kell. Van aki a pasztellszíneket kedveli, van, aki erősebb színeket szeretne, ez ízlés kérdése. Lehet már választani olyan falfestéket, melyeket elsősorban kevésbé koszolódó falakra, szobákba, hálókba, nappalikba ajánlanak, és vannak olyanok is, melyek ragyogó színei hosszan tartóak maradnak a legnagyobb igénybevételű falakon is.
No, és ha már mindezt megismerte és végiggondolta, akkor vagy nagy önbizalommal nekiállhat, vagy dönthet úgy is, hogy szakembert keres.

A megismertek alapján biztos lehet benne, hogy tárgyalóképes lesz, s akár több mester árajánlatát is megfelelően mérlegelni tudja majd, ki tudja választani az Önnek megfelelőt.
Amennyiben további információra lenne szüksége kérje 

(forrás)

Amennyiben további információra lenne szüksége kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 267 80 22
Telefon:  36 72 210 987