Második U11-es futsal torna a POTE csarnokban

02.11.-én, vasárnap került megrendezésre az esedékes forduló a 2007/2008-as születésű fiúk számára, 9 órai kezdéssel, 18 perces mérkőzésekkel.
A TÉGLACENTRUM KFT. 2018. január 1-jétől hivatalos partnere és támogatója lett a PTE-ÁOK Petőfi SE utánpótlás futsal szakosztályának, segítségükkel rendeztük meg a vasárnapi tornát. Hosszútávú kapcsolat kiépítése a cél mindkét fél részéről, hogy a tehetséges kis focisták számára minden szükséges feltételt közösen biztosítsunk.
Varázslatos volt látni, hogy a kis futballisták mellett, hozzátartozók tömege töltötte meg a csarnokot. A pálya mellett, a folyosókon és a lelátón is láthattuk, illetve hallhattuk a szülői, nagyszülői, testvéri részvételt. Jól érezhette, illetve érezte magát minden kilátogató, a fiúk elszántsága, harcossága, játszani, küzdeni és győzni akarása lehengerelt mindenkit.

1. mérkőzés:
Petőfi SE – PVSK (0-0)
Nagyon ügyesen kezdte a tornát a Petőfi alakulat, az első 8 percben nem jutott át az ellenfél a félpályán, ez sok dolgot elárul. A védekezést kitűnően oldották meg a srácok, jól alkalmazták a letámadást, már az ellenfél térfelén. Az egész játék képében látszik a fejlődés, a javulás, ahhoz képest, hogy a csapat csak olyan fél éve kezdte el a közös munkát. Szépen, pontos passzokkal felépített támadásokat láthattunk, a labdabirtoklási fölény egyértelmű volt, a mi javunkra. Kapura lövések is akadtak bőven, bár nem akadtak be, így lett 0-0 az állás, de gratulálunk a fiúknak az elképesztő játékért!

2. mérkőzés:
Sportolda – Komló (2-2)
Ahogy az eredmény is mutatja, kiegyenlített összecsapást láthattunk a felek között. A Sportolda csapata szerezte meg a vezetést, ezt követően egyenlített, majd fordított a komlói gárda, de a végén sikerült egálra lehoznia a mérkőzést a „hazai” csapatnak.


3. mérkőzés:
Petőfi SE – PEAC (0-4)
„Hajrá Petőfi!”, skandálást lehetett többször hallani a lelátóról, de sajnos a buzdítás ellenére sem sikerült az előző mérkőzésen mutatott felfogást, ezáltal játékot áthozni erre a találkozóra. Ugyan az első lövést Petőfi játékos, Levi eresztette el, és láthattunk szép megmozdulásokat, jó pár kapura tartó lövést, sőt, kapufát is, de mégis a pontosabban játszó PEAC együttese hagyta el győztesen a pályát.


4. mérkőzés:
Sportolda – PVSK (3-2)
Távoli és közeli kísérletek, illetve hibák itt is – ott is, pont egy gól különbség volt a két csapat között. A mérkőzés elején a Sportolda dominált, majd jött egy PVSK szakasz, aztán ismét az előbb említett csapat irányított. Fej-fej mellett zajlott végig a mérkőzés.


5. mérkőzés:
PEAC – PVSK (2-2)
A mérkőzés első periódusában a PVSK, a másodikban pedig a PEAC mutatott jobb formát. Igen rövid idő eltettével a kezdés után, az első pár percben megszerezte a vezetést a PVSK csapata. Ezt követte egy közép távoli, igen látványos egyenlítő találat. Majd ez megismétlődött, ugyanebben a sorrendben, így állt be a végeredmény.
6. mérkőzés:


Petőfi SE – Komló (2-4)
Gyorsan sikerült megszereznie a vezetést egyesületünk játékosainak, az eleje egyezett, a letámadások megint sikerültek, amihez jó kapusteljesítmény is társult, illetve stabil védekezés az első pár percben. Viszont megérkezett az egyenlítő találat, egy szögletet követően. Gyönyörű labdakihozatalokat láthattunk a Petőfi játékosok, ügyesen segítik leghátsó emberük, kapusuk játékát is. A második gól után pár perccel érkezett a harmadik, a Komló megfordította a mérkőzés állását. Ezt követően rögtön akadt lehetőség a hátrány ledolgozására, de sajnos a kapufa és a kapus a labda útját állta. Egy labdavesztés után jött az újabb vendég gól. A helyzetek kialakításával nem volt gond, a befejezés volt pontatlan inkább, kivéve egyszer, amikor a csapat, vagyis Peti megszerezte a második Petőfi gólt a mérkőzésen. Ezután következhetett volna még egy hazai gól, de helyette komlói jött, az utolsó percben.


7. mérkőzés:
Petőfi SE – Sportolda (1-5)
Szusszanásra nem volt idő, 2 perc maximum és bele is vágtak a fiúk a soron következő összecsapásba. Távoli góllal szerezte meg a vezetést a Sportolda gárdája, még a kapufa is segített nekik. A második vendég gól is érkezett, ezen a mérkőzésen gyakrabban sikerült eljutnia az ellenfélnek a kapunkig, mint eddig. Talán elfáradtak a srácok, így a délelőtt végéhez érkezve. Zalán volt az aki, megszerezte a szépítő, és mind később kiderült, egyetlen Petőfi találatot a meccsen. Sorcserét alkalmazott Bánhegyi Zsolt edző, a rotálással kiküszöbölve ezzel a fáradtságot, pihentetni a játékosokat egy kicsit. Mindkét brigád helytállt, oldalhálóban is kötött ki a labda, sajnos csak a kapuban nem, de nagyon motiváltan, lendületesen, játszott a csapat mindvégig. Szöglet- egy passz – lövés kombinációból érkezett a 3. vendég gól, majd még kettő érkezett a mérkőzés hátralévő részében.


8. mérkőzés:
Komló – PEAC (4-2)
A PEAC is letámadást alkalmazott, inkább a Komló térfelén zajlott a játék, nem is csoda, hogy a pécsiek szerezték meg a vezetést, de szép góllal egyenlített a Komló, szépen kijátszották a védelmet. A „hazai” együttes kapusa pár góltól megmentette csapatát, elől lévő társai pedig szerezték még hármat, míg a PEAC csapata csak egyet, így a győzelmet is ők zsebelték be. 9. mérkőzés: Sportolda – PEAC (2-0) Elérkeztünk az utolsó találkozóhoz, amely már megszokott gyors góllal indult, Sportolda részről. Majd büntetőhöz jutott a PEAC csapata, de ezt nem tudták értékesíteni, így akkor még nem sikerült az egyenlítés. Később ez megbosszulta magát, ugyanis a „hazaiak” szereztek még egy gólt, így 2-0-al zárult a mérkőzés.


Bánhegyi Zsolt, a Petőfi SE szakmai vezető értékelése a tornáról: Több, mint fél éve alakult ez a csapat, jó úton haladunk. Igazából nekem az első mérkőzés tetszett a PVSK ellen, nagyon jó volt minden. A labdabirtoklás, szépen játszottak, szenzációs volt nézni, a PVSK 8 perc alatt nem jutott át a saját félpályáján, mert mi uraltuk az egészet. Utána történt egy változás, nem volt igazán megfelelő az állóképesség, az erőnk hozzá, nem úgy mentek a passzok, kapu előtt rengeteg helyzetet kihagytunk. Ezeket úgy tudjuk kijavítani, ha a heti 3 edzés, az heti 3 edzés. Edzeni kell, szükséges a további fejlődés érdekében, ez egyértelmű!