Leier Durisol falazóelemek

Leier Durisol falazóelemek

Nem lehet még pontosan tudni, hogy hány új lakás építését fogja eredményezni a mostanában bevezetett családi otthonteremtési kedvezmény, a szándékok és tervek szerint sok családnak nyújt majd segítséget új otthona felépítéséhez ez a támogatási rendszer. 

Érdemes ismét felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak a tervezés és az építés fázisában, hanem már az ötletelés, tervezgetés és programkialakítás időszakában is szem előtt kell tartani az energiahatékonyság és -tudatosság szempontjait. Az utóbbi évek, évtizedek tájékoztató-ismeretterjesztő munkájának köszönhetően az építtetők egyre jobban tisztában vannak azzal, hogy a jelenleg alkalmazott energiahordozók felhasználható mennyisége meredeken csökken, az ipar, a közlekedés és a lakosság komfortigényére fordított energia ugrásszerűen felfelé ívelő növekedése miatt belátható közelségbe került az energiahordozó-készletek kimerülése. 

Nem biztos, hogy mindenki lelkét megérinti bolygónk sorsa, földünk természeti kincseinek jövője, ám az ő számukra is egyértelmű, hogy takarékoskodniuk kell. Az építtetőknek, sőt a már megépült házak lakóinak sem szükséges bonyolult elemzéseket, idegen nyelvből lefordított tanulmányokat olvasgatniuk ahhoz, hogy tisztában legyenek energiafelhasználás csökkentésének szükségességével, elegendő a villany- vagy a gázszámlájukra pillantaniuk. 

Az évek, évtizedek alatt átalakultak a fogalmak, míg régebben energiatakarékosságról beszéltünk, addig mostanában az energiahatékonyság és energiatudatosság került előtérbe. Ezek a fogalmi változások azt is jelentik, hogy nem csak a villanykapcsolók sűrűbb kattintgatásával és a termosztát alacsonyabbra állításával lehet az energiával takarékoskodni, hanem megnövekedett az akár megelőző jellegűnek is nevezhető takarékossági megoldások jelentősége. 

A házakat úgy kell megépíteni, épületgépészeti rendszereiket úgy kell kialakítani, hogy a lehető legkevesebb energiát használják fel. 


Ennek az energiatudatos építésnek egyik fontos része a kellően hőszigetelő falazat építése, ami a megfelelő falazóanyagok kiválasztásával kezdődik. Falakat sokféle anyagból lehet építeni. 

 

 

A Leier Durisol falazati rendszere azoknak a falazóanyaga, akiknek nem csak az energiatudatosság, hanem a környezet védelme is fontos, ám stabil és kellően teherbíró házban szeretnének élni. A Leier Durisol falazóelemek alapanyaga újrahasznosított ipari hulladék, mineralizált faforgács. A mineralizáció szerves anyagnak szervetlenné alakítást jelenti. A földi biogeokémiai ciklus jellemzője, hogy az elemek körforgásában váltják egymást az élő és a holt, a szerves és a szervetlen elemformák. Azáltal, hogy a faforgács a mineralizással szervetlen anyaggá alakul át, növények számára ismét felvehető állapotba kerül. A Durisol falazóelemek a fa kedvező tulajdonságainak köszönhetően kiemelkedően jó hő- és páraháztartással rendelkeznek, kellemes belső klímájú életteret biztosítanak. Mindezt a Durisol kiemelkedő hangszigetelő és hangelnyelő képessége egészíti ki. A Leier Durisol falazóelemekből külső és belső, teherhordó és nem teherhordó falazatokat és válaszfalakat lehet építeni. A rendszerben olyan falazóelem is található, melynek alkalmazásával kiegészítő homlokzati hőszigetelés nélkül is megépíthetőek a falszerkezetekre vonatkozó szigorú követelményértékeket kielégítő falazatok.

Amennyiben további információra lenne szüksége kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
e-mail: web@teglacentrum.hu
web: info - teglacentrum