Kerámia tető száz színben

CREATON kerámia tető száz színben


A kerámia tetőcserepek, így a Lentiben gyártott CREATON sajtolt és préselt, hagyományos méretű és formavilágú, illetve a modern, mega méretű cserepek sokszínűsége nem szab határt a kreativitásnak: több mint 1200 féle szín és forma közül válogathatunk, így szinte nincs két egyforma tető.A kerámia tetőcserepek napjaink ipari formatervezésének hightech eredményei. Aki kerámia tetőcserepek közül választ, nem csupán modern és gazdaságos megoldás mellett dönt, de a látvánnyal is hosszú távon elégedett lesz.

Mindehhez a CREATON 50 év írásos garanciát is vállal.


Akár hagyományos megjelenésű, akár modern látványú épület tetőjéről van szó, a CREATON húzott, hódfarkú cserepe vagy hornyolt választéka, esetleg a nagy és mega méretű sajtolt cserepek között biztosan megtaláljuk a megfelelő formát. Már 7o-os hajlásszögű tető esetén is választhatunk a CREATON, a jelenlegi tetőtrendeknek megfelelő színekben is gyártott cserepei közül.


A tetőcserépbe égő védelem az engób

A kerámia tetőcserepek tartós színe alapanyaga, az agyag minőségétől, színétől, és az alapanyaghoz kevert természetes anyagokkal az égetés során kialakított kémiai kötéseitől, valamint a felületére kerülő engób, azaz földfesték anyagától és színétől függ.

Tévhit, hogy az engób olyan felületi „festék”, vagy kezelő anyag, amely zord időjárásnak vagy külső hatásoknak „köszönhetően” sérül vagy leválik.

Ennek gyártástechnológiai „titka”, hogy az engóbnak mind a szárítás- mind az égetéskor egyformán kell összehúzódnia az agyaggal, amelyből a tárgy készül, így gyakorlatilag beleég a felületbe, a tetőcserép felületébe égő védelemmé válik. Így az engób nem egy felület, hanem maga a cserép.
Kiegészítők a szép és műszakilag tökéletes tetőkért

A hagyományos formájú és számtalan színben választható hódfarkú és hornyolt tetőcserepektől a mega méretű, trendi formájú és színű sajtolt kerámia cserepekig, a munkát egyszerűbbé, gyorssá, a tetőt széppé és műszakilag tökéletessé tevő kiegészítők sora áll rendelkezésre. A különböző méretű kiegészítő cserepek (1/2-es, 3/4-es, 5/4-es) alkalmazásával nem csupán szebb lesz a tető, de műszakilag is jobb: nem kell vágni, a szélek tökéletes kialakítása miatt a beázások is elkerülhetőek.

A szerkezet legsérülékenyebb pontjai a tetőáttörések, ahol az antennák, fűtési és szellőzési berendezések kivezetései áthatolnak a tetőn. Ezek vízbiztos kialakításához kínált CREATON kerámia átvezető elemek (antenna-, csatornakivezető, szolárcső kivezető és gázkémény átvezető cserepek) beépítésével sok bosszúságtól, esetleges reklamációtól kíméljük meg magunkat.


Nem is beszélve a minden cseréptípushoz kapható viharkapcsokról, amellyel az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárásának hatásaitól, vihar esetén is védik az épületet.

A tető alszerkezetének egyik fontos eleme a különböző igénybevételeknek megfelelő fólia, amely a csapadék különböző formáitól még jobban véd és még tartósabbá teszi a tetőt.A remek termékből csak hozzáértő szakember – építész és tetőfedő – keze munkájának köszönhetően lesz tökéletes tető, amihez a CREATON minden szakmai támogatást megad.