Hogyan válasszunk zuhanykabint?

Önök is inkább folyó víz alatt pihenik ki magukat, és nem egy klasszikus fürdőzéssel? Követelmények a zuhanykabin kiválasztásához:

1. A zuhanysarok külalakja - a konstrukció típusa 

 Ravak  Ravak
Amennyiben a könnyített modern designt részesíti előnyben, válassza a keret nélküli konstrukciót edzett biztonsági üvegekből zsanérokkal vagy fali profillal és pántokkal, amelyekkel az üvegeket a falhoz erősítjük. Modern kinézetet és tökéletes használhatóságot biztosít a felkéretés, függőleges belső profilokat nélkülöző konstrukció is. A tolóajtóknak köszönhetően helytakarékos. A legelterjedtebbek a keretes sarok zuhanykabinok, amelyeknél az üveglapok keretekben vannak elhelyezve, amelyek növelik a tartósságot durva használat mellett is.


2. A zuhanysarok méretigénye

A tér kialakításának megfelelően választhat a négyzetes, téglalap vagy negyedköríves kialakítású zuhanysarkok közül, 75×75 cm-től 90×120 cm-ig, vagy kihasználhatja a zuhanyajtók praktikus előnyeit kombinálva fix oldalfallal, amelyek nem szabnak határt (egészen 100×200 cm-ig). Zuhanykabinjának kiegészítője lehet egy klasszikus akril ülőkád, mélyülőkés zuhanytálca vagy ellenkezőleg, egy exkluzív alacsony profilú öntött műmárvány zuhanytálca, vagy zuhanyfolyóka.


3. Az ajtók nyitásának módja

Figyeljen a zuhanykabin körül a minimális használati térre, úgy hogy a használat még kényelmes maradjon. A RAVAK több változatát kínálja a zuhanyajtók nyitási módozatának:
Elcsúsztatható
helytakarékos megoldás és a víz közvetlenül a zuhanytálcára folyik le. A rendszer csendes és megbízható működését az AntiBlock rendszer garantálja.
Ravak

Elcsúsztatható csuklós
előnye a belépő nagy
szélessége és nyitott
állapotban sem engedi a
vizet kicsöpögni.
Ravak

Kifelé nyíló
az ajtó egy alsó és egy
felső csapszegen fordul, kifelé a térbe. Egyszerű nyitási mód, nem igényel különösebb karbantartást.
Ravak

Pántos kifelé nyíló
zsanér vagy forgóprofil által, emelőmechanizmus biztosítja az ajtó tökéletes záródását. Forgóprofilokkal az ajtó két irányba is nyitható.


4. A környezet térigénye


Mindig figyeljünk arra, hogy a zuhanysarok, a mosdó és a szekrények kényelmes használatához meghatározott helyre van szükség. A helytakarékosság szempontjából fontos a zuhanysarok ajtajának nyitása. Ha helyet szeretne megtakarítani, akkor használjon toló- vagy befele nyíló harmonikaajtót.

5. Szűk tér


A zuhanysarok szűkössége elsősorban a műszaki megoldástól függ. A legjobb olyan gyártó terméket választania, amelynek több éves tapasztalata van a zuhanysarkok gyártásában.