Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan működik a termosztátos csaptelep?

2017. 06. 29. 09:51:54

Hogyan működik a termosztátos csaptelep?

Azon gondolkodik, hogyan korszerűsítse fürdőszobáját? Érdekli, hogyan tehetné a fürdő helyiséget környezetbaráttá és hogyan takaríthatna meg többet? Termosztátos csapteleppel!

Miért válasszon termosztátos csaptelepet?

Bizonyára Ön is ismeri az általános fürdőszobai csaptelepeket. Találkozhat két gombos csapteleppel, amely esetében egyik oldalon a hideg, másik oldalon a meleg vizet nyithatja meg, így kikeverve a kívánt hőmérsékletet. Gyakori a fürdőszobákban az egykaros csaptelep is, amelynek használata során jobbra vagy balra fordítva a kart érhető el a megfelelő hőfokú vízsugár. Az említett hagyományos csaptelepek használatával átlagosan 30-60 másodpercet tölt azzal, hogy megtalálja az ideális hőmérsékletet. Ezzel szemben termosztátos csaptelepek esetén ez a szám nagyjából 6 másodpercre módosul: többé nem folyik ki “kezei közül” sem az idő, sem a pénz, sem a nem megfelelő hővel rendelkező víz; így a termosztátos csaptelepek nem csak pénztárca-, hanem környezetbarát megoldásnak bizonyulnak. Sikerét megannyi háztartás elégedett tagja bizonyítja - főként a kisgyermeket nevelők. Hogy miért?

A RAVAK termosztátos csaptelepein nincsen szabályozó kar: speciális vezérlőfej biztosítja az állandó víznyomást és vízhőmérsékletet. Emiatt nem történhet meg, hogy Ön vagy gyermeke zuhanyozás közben véletlenül a szabályozó karba ütközik, hirtelen engedve tűzforró vagy jéghideg vizet. A termosztát felső részén található blokkoló gomb - amelynek használata gyermekek számára nehézséget jelent - meggátolja a 38°C-nál melegebb víz megengedését, kizárva a leforrázás veszélyét. Természetesen ha más hőfokra vágyik, a blokkológomb ismételt lenyomásával bármikor élvezheti azt.

Hogyan működik a RAVAK termosztátos csaptelep?

A RAVAK termosztátos csaptelepének működési elve egyszerű. Az alábbi videó a RAVAK Youtube csatornáján megfelelően szemléleti.

 

Néhány pontban összefoglaljuk Önnek:


1. lépés: Nyissa meg a termosztátos csaptelepet úgy, hogy a jobb oldalon található, tekerhető fejet önmaga felé fordítja!
2. lépés: A 60°C és 15°C-os víz a hőfokkiegyenlítő tartályban automatikusan 38°C-ra egyenlítődik ki.

3. lépés: Ha hidegebb vizet szeretne használni, a bal oldalon található hőfokszabályzót - a blokkológomb lenyomásával - tekerje maga felé. Így 15°C-os vizet enged majd fürdés közben.

4. lépés: Ha melegebb vízre vágyik, mint 38°C, akkor ismételje meg ugyanezt, csak az ellenkező irányba! Így a 42°C-os vizet élvezheti.

5. lépés: A fürdés végeztével a jobb oldali tekerhető fejet fordítsa vissza alapállásba!

További információkért kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
Tartalomhoz tartozó címkék: fürdőszoba ötlet