Fém kerítések felújítása

Sokan megijednek attól, ha saját kezűleg kell helyrehozni a berozsdásodott otthoni fémkerítést. Most megnyugtatnék mindenkit, hogy ez sem ördöngösség, az eljárás kísértetiesen hasonló, mint a fa esetében, vagyis itt is három lépésből áll a felújítási folyamat.

Fémkerítés

A tisztítással kell kezdeni, a málló, rozsdás felületet le kell csiszolni. Első nekifutásra drótkefével a nagyját le tudjuk dörzsölni, ha ezzel megvagyunk, használhatunk durvább csiszolópapírt. Ha megvagyunk, következik a zsírtalanítás, amelyet végezhetünk mosószeres vízzel, vagy zsírtalanító folyadékkal. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert az új réteg festék így tud majd könnyen megtapadni.

Polifarbe Cellkolor

Fémkerítés

Az alapozáshoz célszerű korróziógátló alapozót használni, ecsettel felkenve, két rétegben, ezzel is a felület tartósságát növeljük. Ezután következik a fedőréteg, a selyem vagy magasfényű zománcfesték felvitele. Ezt is két rétegben, ecsettel vagy kisméretű hengerrel tudjuk felvinni, de ügyelni kell rá, hogy a sarkok, nehezebben elérhető részek is alaposan le legyenek festve, hogy a rozsda ne térhessen vissza a későbbiekben sem.

Fémkerítés

A felület előkészítését semmiképp nem javasolt elhagyni, a málló festék eltávolítása és az erősen korrodált részek tisztítása mindenképp szükséges.

Fémkerítés


Tekintsétek meg egy VIDEÓT, ami kifejezetten a Poli-Farbe Cellkolor Aqua Vízzel hígítható zománcfesték fa- és fémfelüteken történő alkalmazásáról szól.