Az U11-es futsal utánpótlás és a Téglacentrum

Az OTP Bank Bozsik - program keretin belül került megrendezésre az U 11-es futsal torna első fordulója, 21-én vasárnap az ÁOK Sportcsarnokában. 

A Huf-Bau Téglacentrum KFT. 2018. január 1-jétől hivatalos partnere és támogatója lett a PTE-ÁOK Petőfi SE utánpótlás futsal szakosztályának, segítségükkel rendeztük meg a szombati tornát. Hosszútávú kapcsolat kiépítése a cél mindkét fél részéről, hogy a tehetséges kis focisták számára minden szükséges feltételt közösen biztosítsunk.

A nap folyamán 12 db 20 perces mérkőzéseket láthattunk. Első körben 6 meccset játszottak a délelőtti sorsolás szerint, aztán egy rövid eredményhirdetés után, épphogy szusszantak a gyerkőcök és már meg is kezdték a torna délutáni fordulóját, amiben szintén 6 küzdelmet láthattunk, viszont itt annyiban változott a csapatok felállása, hogy már a kisebbek is labdába rúghattak.

Program:

Délelőtt

9:00 - Petőfi - PEAC (2:2)

9:20 - Sportolda -Komló (2:0)

9:45 - Petőfi - Sportolda (2:3)

10:05 - PEAC - Komló (3:1)

10:30 - Petőfi - Komló (1:0)

10:50 - PEAC - Sportolda (3:2)

 

Délután

11:15 - PVSK - Petőfi (5:1)

11-35 - Pogány - PEAC (0:8)

12:00 - PVSK - Pogány (8:1)

12:20 - Petőfi - PEAC (1:6)

12:45 - PVSK- PEAC (1:3)

13: 05 - Petőfi - Pogány (6:3)

 

 1. Petőfi Se - PEAC 

Az első mérkőzésnek még kissé álmosan rugaszkodtak neki a hazai pályán játszó Petőfi Se csapata és riválisa, a PEAC.

A játékidő elején vendégeink uralták a pályát, Nekünk alig volt esélyünk labdához érni, így a PEAC több gólhelyzetet alakítottak ki magának, aztán mégis Mi szereztük a torna első gólját, ami egy szerencsétlen mozdulat- kapus hiba volt, ez vált a javunkra. Erre ellenfeleink felbuzdulva, hamar 2 gólt is rúgtak és ezzel majdnem egészen a meccs végéig tartották is előnyüket, míg nem, a Petőfi Marcija, a meccs utolsó percében egyenlített, egy frappáns megmozdulással, ezzel végül egálra hozva az állást, 2:2-re zárta első játszmát.

 

 1. Sportolda - Komló

A második összecsapáson már nemcsak élénkebb mozzanatokat, színeket is láthattunk, hisz pink mezben a Sportolda játékosai, lányokkal az élen, vegyes csapatot alkotva álltak ki, ellenfelükkel a Komlóval. Na de, lófarok ide, vagy oda lányaik nem csak szerencsét hozva, gyorsaságukkal húzóerőként hatott a csapatra, így 2:0-ra nyerték a játékot.

 

 1. Petőfi Se - Sportolda

A harmadik mérkőzésnek nekirugaszkodva csapatunknak volt ideje pihenni első pályára lépése után, de ellenlábasa mindössze pár perc nyugodt lélegzetvétel után folytatta a küzdelmet, amiben lendületük mindvégig töretlen maradt. A játék során, a Petőfi kiegyensúlyozottabban, pontos passzokkal hamar megszerezte első gólját, majd pár támadás után újra hálót ért a labda, ezt viszont a Sportolda csapata sem hagyta válasz nélkül és az utolsó 2 percben, 3 gólt is lőttek nekünk, így nemcsak behozták hátrányukat, átvették a vezetést, és nyertek 2:3-ra.

 

 1. PEAC - Komló 

Negyedik mérkőzést kezdve, már mindkét csapat a második megpróbáltatását játszotta, amiben már összeszedettebbnek bizonyultak. A PEAC látható erőléti és taktikai fölénnyel bírt, ami húzóerő volt a Komló számára, de ez nem volt elég, hogy felvegye a harcot ellenfelével és, míg Ők egyszer, a "hazai" PEAC csapata háromszor is kapuba talált a meccs során, így 3:1-el zárult.

 

 1. Petőfi Se - Komló 

Komló le sem jött a pályáról, csak az ellenfél cserélődött. Végsípszó után, újra kezdés és megállás nélkül előre. Csapatunk szép mozdulatokkal tarkított, ami az előnyünkre vált. Míg riválisaink már fáradtabban, több pontatlanságot elkövetve alul maradtak 1:0-ra az összecsapás során.

 

 1. PEAC - Sportolda 

A délelőtti forduló utolsó mérkőzését a legizgalmasabb és hangulatosabb játékával zártuk.
A gyerekeken cseppet sem látszott meg a fáradtság. Lelkesedésük magukkal ragadta őket és a fiúk, lányok szívvel, lélekkel egy kiegyensúlyozott játszmában rúgták a bőrt, egészen a sípszóig, amiben végül 1 góllal, 3:2-re nyert a PEAC gárdája.

 

 1. PVSK - Petőfi Se

Épphogy szusszantak a gyerkőcök és már meg is kezdték a torna délutáni fordulóját, ahol már a kisebbek is érvényesülhettek. Csapatunk riválisa a PVSK fiai, akik jóval erősebbnek bizonyultak. Fellépésüket a lendületesség és gyorsaság jellemezte, ami egészen a küzdelem végéig rendületlenül kitartott, mindeközben a szülői szurkolótábor adta meg a meccs hangulatát, ritmusát, ami ösztönzőleg hatott a gyerekek játékára, így végül a csatát a tapasztaltabb PVSK együttese nyerte, 4 gólos fölénnyel, 5:1-re.

 

 1. Pogány - PEAC 

Ezen a találkozón, Pogány csapata először lépett pályára, ellenfelével a PEAC-cal, aki a torna legerősebb és rutinosabb gárdája. Az összecsapás során a Pogány játékosai szinte labdába sem rúghattak, versenytársukkal szemben, hiszen már a meccs első 5 percében négyszer is kapuba találtak, így meghökkentve ellenfelét és megbélyegezve a meccset.

Ezt követően a PEAC csapata percek múltával is csak gyarapította góljait, egészen a sípszóig, így végül 8:0-ra elsöprő fölénnyel, győzelmet arattak.

 

 1. PVSK - Pogány

Pogány csapata, szinte egy levegővel játszotta le a két mérkőzést, ezúttal a PVSK-val, amivel szintén nem voltak szerencsések, hisz a torna második legerősebb csapatának bizonyult.

Erre a küzdelemre még inkább enerváltabbá vált a játékuk, bár egyszer kapuba találtak, végig a "hazai" csapat uralta, a játszmát, amit 8:1-re meg is nyert.

 

 1. Petőfi - PEAC

Csapatunk a torna legerősebb riválisával, a PEAC-cal küzdött meg. Ahogy a többi találkozón, itt is ismét egy váratlan, gyors góllal nyitottak, ezzel még inkább növelve magabiztosságukat. Az összecsapás során fiaink nem tudták felvenni az iramot, ezáltal ellenfeleink rendíthetetlenül gyarapították góljaikat, míg Mi a sok támadásból mindössze egyszer találtunk kapuba, így végül 1:6-al alul maradtunk.

 

 1. PVSK - PEAC

A torna utolsó előtti összecsapása, a két legerősebb csapat viadala volt, amiben már érezhetően taktikusabban és merészebben nyilvánultak meg a játékosok. Itt is a magabiztosság diktált, PEAC részről, míg a PVSK gárdája összeszedett védekezésével blokkolni tudta a gólözönt, de lépést tartani már nem bírtak, így egy küzdelmesebb mérkőzésben, nyert a PEAC csapata 1:3-ra.

 

 1. Petőfi - Pogány

Végül a találkozót csapatunk Pogány elleni küzdelmével zárta. Épphogy pályára léptek fiaink, már kapuba is találtak, amit ellenlábasaink nem hagytak annyiban és pár percen belül 2 góllal válaszoltak. Nem sokkal később srácaink is 2 góllal gyarapodtak, aztán sípszóig még egy gól ide, 3 oda, így végül 6:3-ra, győztesen távoztunk a pályáról.