Kerámiát a falra? Igen!

Minden rendszergazda megerősítheti, hogy jelenleg a hőszigetelő rendszerek leggyakoribb külső bevonatai, a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Azonban ez a felhasználóknak nem ad túlságosan nagy szabadságot a homlokzatok változatos kialakítására. Ez is alátámasztja tapasztalatainkat, miszerint egyre nagyobb igény jelentkezik az egyedi megoldások iránt.

Ilyen megoldást ad egy vékony porcelánlapokkal burkolt homlokzati hőszigetelő rendszer.
Vezető pozíciónkban szerzett tapasztalataink alapján, melyet a Mapei évek alatt megszerzett a hőszigetelések, a szerkezeti megerősítések és a kerámiaburkolatok fektetésének területén, egy új hőszigetelő rendszer fejlesztéséhez vezetett, melynek neve: 

MAPETHERM TILE SYSTEM


A rendszer innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az felmerülő igények kielégítésére:
  • vékony porcelán lapok fektetése hőszigetelő rendszerre kültéri homlokzatokon
  • teljes hőszigetelő rendszer, ami megfelel a jelenlegi energetikai követelményeknek
  • különleges, egyedi esztétikai minőség
RENDSZER INNOVÁCIÓK Az eddigi, minősített MAPETHERM RENDSZEREK esetében alkalmazott felületek, melyek a színező vakolatok fogadására voltak méretezve, tovább lettek fejlesztve, hogy a kerámia burkolatok által támasztott, fokozott igénybevételeknek megfeleljenek. Az új rendszer, hálózott, simított fogadófelületének sokkal erősebbnek kell lennie, hiszen jelentős súly terheli a hőszigetelő rendszert
A fokozott igénybevételnek megfelelő alapfelületet, a PLANITOP HDM MAXI kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolat szolgáltatja. Az üvegszövet háló beágyazás az A.R. üvegszállal készülő  MAPEGRID G120-al készül, mely lúgos környezetben is magas tartósságot biztosít.

Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a PLANITOP HDM MAXIkikeményedve nagy tapadó szilárdságú, kemény, tömör réteget alkot. A kerámia burkolat fogadásra szolgáló alapfelületi rendszer teljessé tételéhez, a MAPETHERM TILE SYSTEM dűbeleit aMAPEGRID G 120 hálón keresztül a teherviselő aljzatba rögzítve alkalmazzuk. Bár a hőszigetelő képessége hasonló a hagyományos hőszigetelő rendszerekéhez, de a MAPETHERM TILE SYSTEM-nek más erős pontjai is vannak:
 
  • különleges esztétikai megjelenés, szinte korlátlan lehetőség a befejező rétegek szín választásában;
  • magas tartósság éveken keresztül;
  • egyszerű beépíthetőség és karbantarthatóság.

A MAPETHERM TILE SYSTEM fontos „tartozéka” a rendszergarancia mely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.  A megfelelő alapfelület előkészítés a legfontosabb lépés a MAPETHERM TILE SYSTEM építésekor. Különösen fontos, hogy a rendszert egy megfelelően érlelt, mechanikailag erős, sík és egységes vakolaton valósítsuk meg. A rendszer 20 méteres épületmagasságig tervezhető úgy, hogy a vékony porcelánlapok nem lehetnek nagyobbak 50 x 150 cm-nél, valamint 3 és 5 mm közötti vastagságban kerülhetnek azok beépítésre. Mint minden homlokzati hőszigetelő rendszer esetében, itt is kerülni kell a túl sötét felületet. A visszaverődési érték (HBW) nagyobb legyen, mint 20%)

Célunk az volt a MAPETHERM TILE SYSTEM bevezetése során, hogy a több szempontból is fontos energetikai felújítások még változatosabb formában kerülhessenek kivitelezésre.

A rendszerismertetőben leírtaktól eltérő alkalmazások esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a MAPEI Kft Műszaki osztályával, vagy nézze meg a vonatkozó Műszaki füzetet.


Amennyiben további információra lenne szüksége kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
e-mail: web@teglacentrum.hu
web: info - teglacentrum