A Leier Hungária Kft. kihirdette az

A Leier Hungária Kft. kihirdette az "Álmaim udvara!"pályázat nyerteseit!

Pócsmegyeri nyertesPócsmegyeri nyertesTolcsvai nyertesTolcsvai nyertes


Az ország különböző pontjain élnek nyerteseink, Tolcsván, Pócsmegyeren és Velemben. Mindegyik helyszín és család más és más, így igazán izgalmas volt a kivitelezés.

 

„Amikor elkészült, olyan izgatott voltam, hogy hajnali háromkor kimentem sétálni...”

Önfeledt kacagás helyszíne lett az Álmok udvara

 

Kert. Életünk békés színtere, ahol jó megpihenni egy simogató nyári estén, vagy elmerülni titkos magányában, amikor minden zegzugát hófehér takaró borítja.
Udvar. Ahol a gyerekek önfeledten, hangosakat kacagva bolondoznak és ahol a felnőttek egy testes bor társaságában lazítanak egy fárasztó nap végén.

Mindenki megérdemelné, hogy legyen egy olyan élettere a természet közelében, ahol belefeledkezhet a boldog pillanatokba. A Leier Hungária Kft. olyan családokat segített hozzá álmaik udvarához, amelyeknek önerőből nem lett volna erre lehetőségük.

 

Ha álmaink udvarát és kertjét magunk elé képzeljük, valószínűleg buja növényzet, tarka virágok és szinte észrevehetetlen, de időtálló, minőségi térkövek vesznek minket körbe. Ez az a terület, amelyre egy-egy építkezés, vagy házfelújítás után már nem marad pénz, hiszen fontosabb, hogy a négy fal között minden a helyén legyen. Csakhogy az udvar és a kert az az életszíntér, ahol mindenki, korosztálytól függetlenül megpihenhet egy-egy gondokkal terhelt nap után. Ahol nyáron a gyerekek kerékpározhatnak, télen hóembert építhetnek, míg a felnőttek megvitathatják az élet fontos dolgait. A Leier Hungária Kft., talán éppen azért, mert a mai napig családi alapokon nyugvó nagyvállalat, fontosnak tartja az örök értékeket: a családot, az összetartozást és a minőséget. Ők hívták életre azt a programot – és ebben csatlakozott hozzájuk a Lafarge és a Nők Lapja Enteriőr -, amelyben családi házak közösségi életterét újították fel.

- A térkő esztétikus és rendezett megjelenése mára elengedhetetlen az épített életterünk kialakításához. Környezetbarát felhasználásukkal önálló, egyedi, prémium minőségű megjelenést teremthetünk lakókörnyezetünkben. Széles termékpalettánknak köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló stílust, megvalósításában pedig szakértő kollégáink szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére – fogalmazott Ekker Eszter, a Leier Hungária Kft. PR-marketing vezetője. – Külön öröm számunkra, hogy pályázatunk lehetőséget biztosított arra, hogy olyan családok is merjenek nagyot álmodni, amelyek önerőből nehezebben vállalkoznának épített környezetük megújítására.

A pályázatra az ország számos pontjáról jelentkeztek, és olyan emberi történetek rajzolódtak ki a beküldött írásokból, amelyek a szervezőket is meglepték és meghatották.

Stefánné Rácz Anna boldog, kiegyensúlyozott életet élt, mégis mindig hiányérzete volt. Hat éve döntötték el a férjével, hogy nevelőszülőként olyan gyerekeken szeretnének segíteni, akikkel az élet talán túl mostohán bánt, hiszen ideig-óráig csak egy másik családban érezhetik át, milyen átaludni egy éjszakát, megnyugodni egy meleg ölelésben, vagy átvészelni egy nehéz időszakot, míg saját szeretteik megoldják az adott problémákat. Ma négy kiskorú gyermeket nevelnek férjével, saját gyermekük már külön életet él. Anna – bár úgy gondolja, a nevelőszülők hivatásának kevés a megbecsülése -, minden pillanatát a családjának szenteli.

 

- A boldog mosolyért, a betegen hozzám bújó, vigaszt kereső ölelésért, a letörölhető könnyekért és a felszabadult kacagásért teszem. Lelki gazdagságot nyújt a nevelőszülőség, bár néha a megfelelő döntések súlyának felelőssége nehezedik rám.  A gyermekeim nem jobbak vagy rosszabbak, mint bárki más saját gyereke, egyszerűen csak gyermekek. Minden nap láthatom a megelégedettségüket, a biztonságérzetüket, a kisebb-nagyobb titkaiknak is tudói lehetek. Mégis szívem mélyén tudnom kell, hogy minden nevelt gyermekem egy kölcsön kapott ajándék. Számomra a legnehezebb és a legszebb feladat befogadni, elfogadni, majd elengedni úgy, hogy a múltat hátra hagyva, már nem tudom megváltoztatni a személyes sorsukat, de a jövőjüket talán igen – fogalmazta meg Anna, miért is vállalkozott erre a felelősségteljes feladatra, és miért döntött úgy, hogy családjával szintén benevez az Álmaim udvara című pályázatra.

A család egy szép, takaros, amolyan mesebeli házikóban él a Borsod megyei Tolcsván, de az udvaron szárazságban szinte látni sem lehetett a porban, eső után pedig olykor bokáig gázoltak a sárban. A gyerekek szívesen időztek a szabadban, de a körülmények többnyire megnehezítették az önfeledt játék perceit. Anna olyan élettérre vágyott, ahová eső után is ki lehet menni.

-  Az első gyermekem érkezése Dávid mindössze hároméves volt, amikor hozzánk érkezett. Családunkba kerülve több hétbe telt, amíg Dávid először elmosolyodott, és még több időbe, hogy közeledésünket, szeretetünket elfogadta. A bizalom- és a biztonságérzete nem könnyen alakult ki. Második gyermekem, Péter két és fél hónapos csecsemőként került hozzánk pár napra rá Dávid után. Vele újratanultam a kismamák mindennapjait. Harmadik gyermekem Milda, négy évesen érkezett, olyan volt, mint egy riadt kis madárka. Sohasem felejtem el, ahogy bújt hozzánk. Sok-sok éjszakát töltöttem mellette, míg végre nyugodt és kiegyensúlyozott lett az alvása. A gyermekek fokozatosan csiszolódtak egymáshoz és hozzánk is. Az idő múlásával a családban szerzett együttes élmények a beszélgetések, kirándulások, barátok, rokonok és szakemberek segítségével tudtuk kialakítani azt az összehangolt érzelmi stabilitást és biztonságot, amely elsődlegesen szükséges volt a további eredmények eléréséhez. Három évvel ezelőtt egy csendes januári napon megérkezett Fruzsina alig hat naposan. Egy kis csoda, aki újra összegubancolta a nappalokat és az éjszakákat. A családomban élő gyerekek mindegyike különleges és egyedi, ezért a velük való bánásmódnak is annak kell lenni. Sok figyelmet, törődést, megértést igényelnek – vallotta be Anna, aki egy személyben takarítónőnek, szakácsnőnek, mosónőnek, ápolónőnek és pedagógusnak tartja magát.

Amikor beküldte pályázatát az „Álmaim udvara” felhívásra, titkon abban reménykedett, hogy gyermekeinek egy még szebb, barátságosabb otthont tud teremteni. Saját erőből erre nem lett volna lehetőségük a férjével. Udvarukat végül Leier Patio térkővel fedték le, amely teljesen megváltoztatta a család szokásait.

A gyerekek nagyon szeretnek az új udvaron szaladgálni, játszani. A legkisebb, Fruzsina már itt tanult meg biciklizni, a többiek pedig felváltva görkorcsolyáznak. Öröm ezt látni, a csodát jelenti nekünk. Amikor elkészült, olyan izgatott voltam, hogy hajnali háromkor felébredtem, és kimentem sétálni. Érezni akartam, hogy végre nem földön, hanem kövön járok. Leírhatatlan a különbség!