Ablakcsere hasznos tippekkel

Köztudott, hogy az energia részben az elöregedett ablakokon, azok rossz beépítése miatt távozik. A régi tetőablakok esetében számos problémával szembesülhetünk, mint az ablakok elöregedése, a gombásodás, a huzat vagy az ablaküvegek elhomályosodása. Sajnos a tetőtéri ablakok idővel elhasználódhatnak, vetemedhetnek, már nem zárnak olyan biztosan, így nem teljesítik a manapság elvárható energetikai és kényelmi követelményeket sem. Ez télen, az ablak körül olvadó havat nézve különösen szembetűnő. A fűtésszámlát kézhez kapva pedig igazán úgy érezhetjük, hogy tetőablakunk megérett a cserére.

Sok minden szól a régi tetőablakok cseréje mellett: a sokkal jobb hőszigetelés, a magasabb használati komfort, a jégeső elleni hatékonyabb védelem és a jobb minőségű alapanyagok.

Gondoljuk csak át egy ablakcsere előnyeit! Esztétikus megjelenés és nagyságrendekkel jobb hőszigetelés, mely a fűtési költségeket is csökkenti. Egy rosszul szigetelt ablak rengeteg energiát pazarol el. A huzat mellett a hideg, a por és az utcai zajok is negatívan hatnak életünkre, tehát fontos, hogy jövőbeni ablakunk tökéletesen zárjon, valamint minőségi alapanyagokból, megfelelő technológiával készüljön.

Ha az ablakok alsó sarkaiban a gombásodás megjelenik, már csak nehézkesen lehet azt eltüntetni. A kellemetlen látványon felül veszélyes is, fejfájást vagy allergiát okozhat, így mindenképpen olyan ablakot válasszunk, amelyről tanúsítvány igazolja, hogy semmiféle káros anyagot nem tartalmaz.
Az üvegek elhomályosodása a kilátás akadályozásán felül egyértelműen jelzi, hogy az üvegezés már nem szigetel megfelelően. Az üvegtáblák közötti gáztöltés elszivárgott és helyére nedves levegő került. Tehát válasszon olyan tetőablakot, amire hosszú távú, 15 éves szavatosságot vonatkozik, ne érje be kevesebbel.

Az ablakok hőszigetelő képessége könnyen mérhető. Minél alacsonyabb a hőátbocsátási (Uw) érték, annál jobban szigetel az adott ablak. A 2-rétegű vagy a manapság gyakori 3-rétegű modern üvegezéssel ellátott tetőtéri ablakok kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. A Roto-nál már egy 2-rétegű üvegezéssel szerelt ablak is biztosíthatja az 1,2-es Uw értéket, de egy 3-rétegű üvegezéssel ellátott tetőablak a passzívház kritériumoknak is eleget tehet. Az ablakok hőszigetelő képessége az üvegezéstől függetlenül is tovább fokozható az úgynevezett Gyárilag előszerelt Hőszigetelő Csomaggal, ami az energiahatékonyságon felül a hő hidakra is kiváló megoldást jelenthet.

Manapság már számos megoldást elérhető a legegyedibb igényekre is, szem előtt tartva az energiahatékonyságot, a kényelmes használatot, és az esztétikus megjelenést. Legyen szó akár egy egyedi nyitásmódról, vagy a kilincs helyéről, az árnyékolás technikai megoldásokról, vagy a fahatású dekorfóliákról, a Rotoval biztosan talál az ízlésének megfelelő megoldást.

Tehát, ha hosszú távra tervez, akkor a következő 5 szempontot mindenképpen kifizetődő figyelembe venni és ennél kevesebbel nem érdemes beérni:
  • Hosszú távú garancia - 15 év szavatosság
  • Kiemelkedő energiahatékonyság - Gyárilag előszerelt Hőszigetelő Csomag és modern üvegezés
  • Kényelmes kezelés - Ergonomikus vagy többfunkciós kilincs
  • Egyedi nyitásmód - Roto Designo R7 és R8
  • Árnyékolás technikai megoldások és hővédelem

A Roto tetőablakokkal ez mind biztosított, a 80 év tapasztalat és a német minőség biztos választás.

Forrás: Roto Elzett Kft.