A megnyitott cikk jelenleg inaktív állpotban van, elképzelhető, hogy elavult információkat tartalmaz.

A kőzetgyapot valóban drága?

A kivitelezők egy részének meggyőződése, hogy a kőzetgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszerek túl költségesek. Ez pedig nincs így…

Kiderült, hogy összehasonlítva a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelés kivitelezésének teljes költségeit az általános szigetelés azonos adatával, a különbség 23-30%-os szinten mozog.  Természetesen ez a helyi piaci áraktól erősen függ, ahol az építkezésünk zajlik.


Nem sokkal fizetve többet, tartós hőszigetelésre tehetünk szert, egyidejűleg javítva az épület tűzbiztonságát, akusztikai komfortját és a helységek kellemes mikroklímáját.

Kőzetgyapot


ÉRDEMES-E A KOMFORTON ÉS A BIZTONSÁGON SPÓROLNI?


Tudnunk kell, hogy a szigetelőanyagnak az épület üzemeltetése során való cseréje nagyon drága és hatással van az épület aktuális állapotára is. Ilyenkor ki kell fizetnünk az egész szigetelés ismételt kivitelezését, kiegészítő költségeit, mint pl. az ablak körüli kezelést is.

A homlokzatszigetelés becsült költségeinek összehasonlítása Frontrock Max E kétrétegű vakolható kőzetgyapot lemezekkel történő szigetelés esetén.

A költségek kiszámítása 250 m2-es porotherm agyagtéglából készült homlokzat esetére készült. A 15 cm-es szigetelő anyagok árai: Frontrock Max E lemezek – tájékoztató jellegű piaci ár; általános szigetelés – tájékoztató jellegű ár a 2010. évi SEKOCENBUD IMB IQ feldolgozás alapján. A számításban figyelembe lettek véve a hőszigetelő rendszer olyan elemei, mint: ragasztó habarcs, erősítő habarcs, háló, vakolati alap, vakolat, valamint munkadíj, melyeknek a költségei a 2010. márciusi tájékoztató jellegű piaci árak alapján kerültek meghatározásra.

Rockwool Multirock akció:

Multirock akció