A megnyitott cikk jelenleg inaktív állpotban van, elképzelhető, hogy elavult információkat tartalmaz.

A babaszoba színe

A babaszoba színének kiválasztásánál nem kell megállni a világoskéknél vagy rózsaszínnél. Sőt a régen gyakran használt állatmintás bordűrnél is vannak sokkal izgalmasabb megoldások a faldekorálásra. A színválasztásnál nem is kell feltétlenül tudni a gyermek nemét, mivel annyiféle unisex színt lehet kikevertetni, amely egy kislánynak és egy kisfiúnak is barátságos lesz.

Alapvetően inkább a pasztellszínekben érdemes gondolkodni, mivel a játékok, kiegészítők általában élénkek.

Babaszoba színe

Egy visszafogott színre festett fal tompítja ezek összevisszaságát. Mivel ebben a szobában fog nagy valószínűséggel játszani, de aludni is a gyermek, így nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, ami nyugtatólag hat.

Babaszoba színe
 
A türkiz, a víz-kék, víz-zöld, a krémszín, a drapp, a szürke egyaránt megfelelő a babaszobába, és bátran dekorálható, fiús vagy kislányos kellékekkel. A szín kiválasztásnál azt is fontos mérlegelni, hogy milyen méretű a szoba és, hogy mennyi fényt kap napközben. Amennyiben pasztell színt kevertetünk ki, biztosak lehetünk benne, hogy a szoba világosnak és tágasabbnak hat majd.

Babaszoba színe

Babaszoba színe

Kifejezetten a gyermekszobák festésére ajánlom figyelmetekbe a Poli-Farbe Platinum beltéri falfestéket, amely nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet, ezáltal egészség- és környezetkímélő és 45 színben, több kiszerelésben elérhető. Nem utolsó sorban pedig festés után a dobozok remek tárolóként szolgálnak a gyerekszoba apró kincsei (építőkockák, legók zsírkréták stb..) számára.