4 jó tanács a kéményszakértőtől - A kéménytorkolat

Az időjárás próbára teszi az épület külső részeit.

 

A PROBLÉMA!

Mivel a kémény a tetőn helyezkedik el, a vakolat repedései, hiányosságai állandóan szem előtt vannak. A tetőn elvégzendő munka veszélyes, szakembert igényel, ezért nyűgöt jelent minden tulajdonosnak.

 

MIT TEGYEK?

A kéményszakértő tanácsa: a kémény állékonysága javítható azáltal, ha a ház falához hasonlóan, a tetőn túli, szabadon álló szakaszt is szigeteljük. A szigetelés fokozza a kémény időtállóságát, hiszen segítségével ritkábban van szükség a természeti viszontagságok és az idő múlása miatt megrepedezett vakolat felújítására.

 

SCHIEDEL TIPP: A kéményszakértő tippjei: a hőszigetelt vakolathoz illeszkedő kéményfedlap és az esővédő sapka

 

A Schiedel fedlapok könnyűbetonból készülnek és csavarok segítségével rögzíthetők a kéményhez. A Schiedel hálóerősített, vékony fedlapjai a hagyományos nehézbeton, ill. műkő fedkövekhez képest sokkal könnyebbek. Ez a kémény legfelső szakaszának építésekor nagy előny!

A széles méretválaszték lehetővé teszi, hogy a kéményt körbeszigeteljék, díszkővel burkolják, vagy akár kisméretű téglával körbefalazzák.

A Schiedel esővédő sapka hatékonyan és egyszerűen védi a kéményt heves esőzések esetén. Már védőrácsos kivitelben is elérhető. Szellőzőkürtős a kéménye? Önnek ajánljuk a Schiedel levegőkürtő sapkát, amely a szellőzőkürtő aknájának lefedésére szolgál, ill. madarak és szemét pl. falevelek, ágak bejutása ellen is véd.