300 FLASHOVER SEM ÉGETTE MEG!

A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különleges gyakorló konténerben szimulálja a zárt téri tűzeseteket, és egyben az egyik legveszélyesebb jelenséget, az úgynevezett flashover-t is.
 
 
A ROCKWOOL Hungary kft. már a konténer 2011-es megépítésekor, és az idei felújításnál is adományként biztosította a szükséges különleges, tűzhatlan hőszigetelő anyagot. Az azonban a szakértőket is meglepte, hogy a konténer kőzetgyapot szigetelése mi mindent bírt ki az elmúlt öt év alatt...
 
2011-ben a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság,számos külföldi szimulációs vizsgálat áttanulmányozása után, egy teljes mértékben saját tervezésű, a zárttéri tűzesetek szimulálására alkalmas konténert tervezett és alkotott meg, ahol is a legveszélyesebb tűzeseteket is ellenőrizhető módon képesek előidézni.
 
 
A 2011 februárjában készült konténerhez a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság olyan hőszigetelést szeretett volna találni, ami a gyakorlatozások során, hosszútávon is megfelelő védelmet nyújt a fém konténernek. A ROCKWOOL Hungary Kft. akkor az alufólia kasírozású Conlit Steel Protect Board lemezét ajánlotta erre a célra,ami egyébként is acél és vasbeton szerkezetek tűzállósági teljesítményének a növelésére szolgál, mint tűzvédelmi szigetelés. A szükséges 70-80 m2-nyi szigetelőanyagot adománykéntadta a cég.
 
 
A konténer 2011 óta több, mint 100 gyakorlat során, alkalmanként kettő-négy flashover-t vészelt át. Ez azt jelenti, hogy a 2011-ben adományozott CONLIT szigetelés megközelítőleg háromszáz flashover során védte meg a konténert az elmúlt hat évben – miközben a termékkel szembeni „elvárás” az, hogy egyetlen tűzeset során legyen képes megvédeni az adott szerkezetet!
 

További információkért kérje árajánlatunkat, vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Mobil:  36 30 3776 775
Telefon:  36 72 210 987
e-mail: web@teglacentrum.hu
web: info - teglacentrum