Egy fal, két oldal, színezz velünk kívül-belül!

InterTOP és PrimoTOP a Téglacentrum kínálatában!

Jupol Citro penészgátló rendszer

Problémát okoz a beltéri falfelületeken megjelenő algásodás és falpenész?

Problémát okoznak a falfelületeken megjelenő foltok?

Megoldás 3 lépésben:

JUPOL Bio Silicate

Az első festék a piacon allergének nélkül

JUPOL Gold

Kiváló fedőképességű mosható beltéri festék

Könnyed Légzés FORMASHIELD™

Speciális akrilát kötőanyagának köszönhetően megköti a belső terekben előforduló egészségre ártalmas láthatatlan, illékony szerves anyagokat (VOC), a formaldehidet és más aldehideket.

Őrült buli volt nálunk, még a falakat is újra kellett festeni a lakásban

Festeni, most?
Ha nem is most azonnal, de van néhány tanács, amit érdemes elolvasnia, hogyan készüljön fel a festési munkálatokra.

Energiahatékonyság homlokzati beavatkozás nélkül...

Bemutatkozik a beltéri Thermo rendszer azaz, hogyan javítható az épület
energiahatékonysága homlokzati beavatkozás nélkül…

Extrém festés a köbön

Szeretné, hogy a falai egyedi festéssel rendelkezzenek. Szeret eltérni az átlagostól, a megszokottól. Akkor nézze meg képekben milyen ötletes és olcsó megoldások vannak egy -egy exkluzív falfelület létrehozására.

Ésszel a mésszel

Noha a diszperziós festékek fénykorukat élik, sokan még mindig előszeretettel alkalmazzák a meszet, vagy újkori változatát, a mészfestéket. Dacára az eltelt időnek ez az anyag egyszerűen nem tud kimenni a divatból.

A babaszoba színe

A babaszoba színének kiválasztásánál nem kell megállni a világoskéknél vagy rózsaszínnél. Sőt a régen gyakran használt állatmintás bordűrnél is vannak sokkal izgalmasabb megoldások a faldekorálásra.

Fém kerítések felújítása

Sokan megijednek attól, ha saját kezűleg kell helyrehozni a berozsdásodott otthoni fémkerítést. Most megnyugtatnék mindenkit, hogy ez sem ördöngösség, az eljárás kísértetiesen hasonló, mint a fa esetében, vagyis itt is három lépésből áll a felújítási folyamat.

Különleges falfestési technikák

Három technikát szeretnék bemutatni, amivel különleges falfelületeket érhetsz el. Az első az ombre, azaz színátmenetes fal, napjainkban igen népszerű és több variációja is létezik.

Segítség vizesedett, felázott, salétromos a falam!

Mostanában egyre többször érkezik hozzám panasz a vizesedő, salétromos falak kapcsán. Az esős időszakokban bizony ez egy rendre visszatérő probléma és érdemes vele akár többször is foglalkozni, ugyanis a salétromos, vizes fal nem játék, egy ilyen helyzetben az ember nem csupán az esztétikai érzékével, hanem szó szerint az egészségével játszik.

Mennyi az annyi? - A falelőkészítés fontossága

Lakásvásárlás esetén, legyen szó új építésű, vagy éppen felújítandó otthonról az egyik legelső kiadás, amivel kalkulálnunk kell; a festés. Ilyenkor fejben neki is állunk számolni a négyzetméterszer anyagszükségleteket, majd a munkálatok közepén arra eszmélünk, hogy bizony, idő előtt elfogy a vásárolt mennyiség.

Mire jó a maszkolószalag?

A festőszalaggal vagy maszkolószalaggal szuper egyedi falakat készíthetsz! Fő tulajdonságuk, hogy a falról visszaszedhetőek, nem szedik le a festéket, falat (azért óvatosan húzd le). Ezt kihasználva és hogy szép egyenes vonalakat festhetsz vele gyakorlatilag bármilyen geometrikus mintát a faladra tudsz varázsolni. Lehet ez egy motívum, vagy az egész felületet betöltő tapétaszerű minta.

Geometrikus falfestés

A térhatás elérésére a művészek gyakran használták a geometrikus elemeket, gondoljunk csak Mondrian színes négyzeteire, Vasarely térhatású kompozícióira vagy akár Picasso szögletes portréira. A geometria nem először jelenik meg a lakberendezésben, most viszont új felületre kerül, méghozzá a falra.