Energiahatékonyság, innováció és rezisztencia

Thermo °Comfort: a hőfaló vakolat

LB-Knauf minőségi hőszigetelő rendszerek

Szálerősítés a nagy ellenállóképesség és rugalmasság eléréséhez

Jobban szigetel az Austrotherm

A rendszeres szigorú vizsgálatok szerint számos Austrotherm termék hőszigetelő képessége jobb mint a közölt érték.

Átlátható minőség

Az "Átlátható minőség" kampánnyal az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékeinek belső vizsgálati jegyzőkönyveibe.

Fenntartható épületfelújítás mindenkinek: a VELUX átadta a RenovActive házat

A vastag hőszigetelés is hamar megtérül!

Hatékonyabb hőszigetelés minőségileg jobb szigetelőanyagokkal

Környezettudatos és gazdaságos megoldás a csapadék összegyűjtése - Öntözze növényeit esővízzel!

Energiatudatos építkezés, élőmunka költség megtakarítás már az első pillanattól - LeierPLAN iSO tégla

3 szempont, amit mindenképpen vegyen figyelembe, ha tetőablakot vásárol

Nem szigetelt padlásfödém jelentős hőveszteséget okozhat

Trendbe hozzuk!

Szellőztessen okosan! Egyedi megoldások a VELUX kínálatában!

Elfűtik az EU-ban az energia felét

Régi, rosszul szigetelt épületekből, elavult fűtési rendszereken keresztül, de erőművekből és iparvállalatokból is szökik a hő. Az Európai Bizottság véget vetne a pazarlásnak.

Hőszigetelés nélkül

Az épületek hőszigetelésére és a hőszigetelés vastagságának növelésére irányuló ösztönzések évek óta folynak úgy szakmai, mint felhasználói, építtetői körökben.

EPS-ben idén is a szürke lesz a divat

Különlegesen jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező EPS terméket fejlesztett ki a BACHL: az idei építési szezonban már kapható lesz a grafitadalékkal készült Extrapor Relax.

„Túlszigetelni” nem lehet!

De mégis, milyen legyen a vastagság? Azt biztosan előre lehet bocsátani, hogy „túlszigetelni” nem lehet! Tehát vastagsági felső korlát – szinte – nincs (ésszerűséget leszámítva).

Így védekezzünk olcsón a meleg ellen!

Elkezdődött az e4 ház teljesítményének mérése

Az épület átadása után a kivitelezők még két éven keresztül mérik, hogy hogyan teljesít az e4 ház, mennyi a rezsiköltség, megfelel-e az elvárásoknak.

Milyen vastag legyen a hőszigetelés? (2.)

A cikksorozat első részéből megtudtuk, hogy milyen energetikai követelményeket kell kielégíteni adott helyen egy hőszigetelő anyag alkalmazásával. Tehát a szigetelendő szerkezet a hőszigetelés.

Milyen vastag legyen a hőszigetelés?

A kérdés megválaszolása egyszerű is, ugyanakkor összetett. Az egyszerű válasz: a választott hőszigetelési vastagsággal az adott hőszigetelt szerkezet – figyelemmel az épület egészére (!) – feleljen meg minden aktuális előírásnak, követelménynek.

Magyar csodavakolat, ami feleslegessé teszi a légkondícionálót

Engedélyezés előtt áll a Lasselsberger-Knauf legújabb fejlesztése, amelynek segítségével kánikulák idején klímaberendezés használata nélkül is 26 °C alatt lehet tartani az épületek belső hőmérsékletét.

Referencia: egy budapesti passzívház

Az előremutató, környezettudatos gondolkodás mindvégig jelen volt az építtetők elképzeléseiben, akik egyet biztosan tudtak: olyan házat szeretnének, amelynek minél kisebb az ökológiai lábnyoma.

Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond!

Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint

A TÁRSASHÁZ IS MEGÉRDEMEL EGY JÓ KÉMÉNYT!

Megvizsgáltunk, hogy egy konkrét társasház esetében milyen folyamatok vezettek a megfelelő kéményválasztáshoz

Thermosystem hőszigetelő rendszerek – ÉME

A különböző hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése. Azonban a kivitelezőknek tisztában kell lenni azzal, hogy az adott hőszigetelő rendszer ÉME rendszerengedélyéhez milyen termékek tartoznak.

A szigetelés felére csökkentheti a fűtésszámlát

Egy valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító program mérési eredményei szerint a szigetelés 46 százalékkal csökkentette egy családi ház fűtésszámláját – közölte a Knauf Insulation Hungary Kft. az MTI-vel a novemberben lezárt programot értékelve.

Válasszon energiahatékony tetőtéri ablakot és bízza rá otthona melegét

Figyeljen oda az energiahatékonyságra! A rezsicsökkentés mellett további eszközei is vannak a fűtésszámla csökkentésének. Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek, a hideg biztosan nem húz be az ablak alatt télen.

Legyen környezettudatos, építsen Durisolból!

A napjainkban épült házaknál már elengedhetetlen követelmény a zöld szemlélet: a házak részben, vagy teljes egészükben a környezettudatossági elveket szem előtt tartva épülnek tégláról téglára.

Új égésgátló adalék

A RAVATHERM™ Hungary Kft. kiemelt figyelmet fordít környezetirányítási rendszerének folyamatos fejlesztésére és fenntartására, az aktuális környezet és egészségvédelmi, valamint az összes egyéb előírásnak, jogszabályi követelményeknek való megfelelésre, azok maximális betartásával.

Védekezés a meleg ellen árnyékolókkal

Tény, hogy a nyári nagy hőség csak vízparton kellemes, tetőtéri otthonunkban valóságos átok a négy fal közé szorult, fülledt, meleg levegő. Idén élvezze a hűvös szoba előnyeit!

Belülről is hatékonyan növelhető a hő-és hang szigetelés

Ha nincs lehetőség külső homlokzati hő- és hang szigetelésre hatékonyan megoldhatjuk a feladatot a belső oldalról is szabadon álló előtét fal létesítésével.

A vállalati rezsicsökkentés lehetőségei

Az elkövetkező évek, évtizedek nagy kihívása a vállalati szektorban is az energiafogyasztás mérséklése és a fenntartható módszerekre való áttérés menedzselése. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport átfogó felvilágosítási programmal és speciális szolgáltatásokkal nyújt segítséget a hazai cégeknek

Zenélő szélturbinák termelik az áramot

A megújuló energiát termelő zenélő szélturbinákat Laura Mesa Arango és Rafael Sanchez Herrera tervezte a 2014-es Land Art Generator Initiative pályázatra. A kürt formájú szélerőmű összesen 12 turbinából áll, melyek éves kapacitása 117 MWh.

Takaríts meg súlyos ezreket: energiatakarékos izzó-tippek!

Utálok izzót venni. Mióta ebben az energiatakarékos világban élünk az ilyen hétköznapi dolgokra, mint például az izzócsere, szabályosan készülni kell.